سوالات متداول سوالات متداول

سوالات متدوال

 

1- شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از چه زماني آغاز به كار نمود؟

این  شركت در آذرماه سال 1383 با اصلاح اساسنامه از طريق هيات محترم وزيران، در قالب شركت مادر تخصصي ساماندهي شد و در 04/11/1394 با تصويب هيات دولت وتاييد شوراي نگهبان بر حسب وظائف و مسئوليت هاي مترتب به شركت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران تغيير نام داد و تاكنون نسبت به ايفاي وظايف و ماموريتهاي خود اقدام مي كند.

2- وظایف شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران چيست ؟

براساس معيارها و مقررات ملي و بين المللي؛ استمرار خدمت رساني مطلوب، ايمن و مطمئن در صنعت هوانوردي و حمل و نقل هوايي راهبري، مديريت، نگهداري و توسعه فرودگاه ها، سامانه هاي هوانوردي كشور و مديريت ترافيك هوايي كشور به عنوان مهمترين اركان زيرساختي اين صنعت در جمهوري اسلامي ايران بر عهده شركت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران است كه يكي از شركت هاي اصلي تابعه وزارت راه و شهرسازي مي باشد.

3- ازمناقصه ها، مزایده‌ها و فراخوان های برگزار شده از سوی شرکت فرودگاه‌های کشور و فرودگاه‌های تحت نظارت آن ، چگونه می توان اطلاع پیدا کرد؟

کلیه اطلاعات و اسناد مناقصه ها ،مزایده‌ها و فراخوان های برگزار شده از سوی شرکت فرودگاه‌های کشور و  فرودگاه‌های تحت نظارت آن  در پایگاه ملی اطلاع رسانی مناقصات قابل مشاهده و دریافت می باشد.

4- چگونه مي‌توان در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران استخدام شد؟

با شرکت و قبولی در آزمون استخدامی که براساس مجوزهای صادره از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز در دستگاههای اجرایی کشور برگزار می گردد.

5- از چه طریقی می توانیم اطلاعات پرواز فرودگاه ها را داشته باشیم ؟

از طریق سایت به آدرس   https://fids.airport.ir  همچنین شماره تلفن 199

6- نحوه گزارش مشكلات فرودگاهي چگونه است؟
 چنانچه پيشنهاد ويا انتقادي موجود مي باشد به مديريت ترمينال ودر مرحله بعد با مراجعه به سايت سازمان نسبت به طرح موارد اقدام بعمل مي آورند.

7- مرجع تماس به منظور طرح شكايت از خدمات يك خط هوايي كجا است؟
رسیدگی به شکایات از شرکت های هواپیمایی وظیفه دفتر نظارت بر امور فرودگاهها، شركتها و موسسات هوانوردي همچنین دفتر ارزيابي عملكرد ورسيدگي به شكايات سازمان هواپيمايي كشوري می باشد.

8- آيا مي توان حيوان اهلي را به همراه خود به درون يك هواپيماي مسافري برد؟
هرشركت هواپيمايي با توجه به مقررات كشورهاي مبداء،مقصد، ترانزيت ونوع هواپيماهاي خود قوانين مختلفي را در جهت حمل موجود زنده وضع مي نمايند بطور كلي جهت حمل موجود زنده 2 راه وجود دارد الف: از طريق پايانه هاي مسافري( همراه) ، بعلت مسائل ايمني و عدم كنترل حيوانات در مواقع اضطراري ورود حيوانات اهلي و پرندگان به كابين مسافر مجاز نمي باشد ولي اين امكان وجود دارد تا حيوان در پايانه مسافري پذيرش و هنگام ورود در فرودگاه مقصد در سالن در يافت بار به مسافر تحويل شود ب: از طريق پايانه هاي باربري ( غير همراه، كارگو، بارنامه) در اين خدمت حيوان اهلي يا وحشي در پايانه باربري پذيرش ودر فرودگاه مقصد به مسافر ويا شخصي كه در بارنامه معرفي شده در محل ترخيص بارنامه تحويل داده ميشود.

9- مقررات مربوط به مسافرت هوايي كودك به تنهايي چيست؟
 با توجه به قوانين ويژه ودستورالعملهاي بين المللي به شركتهاي هواپيمايي جهت حمل كودك بدون همراه تنها با هدف ايمني ، راحتي وكاهش اضطراب والدين وكودك تدوين گرديده است تا اين شركتها بعنوان امين والدين وسرپرست كودكان سفر لذت بخشي را براي اينگونه مسافرين بهمراه آورند.

10- آيا لازم است براي سوار شدن نوزادان و خردسالان به هواپيما مدارك شناسايي ارائه داد؟
جهت سوار شدن نوزادان وخردسال به هواپيما، مدارك شناسايي از حيث سن اعلام شده در موقع خريد (دفاتر فروش ، سايت هاي اينترنتي ) براي متصدي پرواز در فرودگاه الزامي است.

11- چه ملاحظاتي براي تعداد، وزن و حجم بار همراه مسافر وجود دارد؟
 ميزان بار مسافر در هر پرواز بستگي به مدت پرواز داخلي وخارجي بودن و نوع خط هوايي متغير مي باشد ميزان بار مجاز مسافر در بليط در قسمت وزن بار ذكر شده است وزن بسته يا چمدان نبايد بيش از 30 كيلوگرم باشد و مسافر مجاز است يك بسته ويا كيف به ابعاد 70*50 سانتي متر وحداكثر 7 كيلو گرم به داخل كابين مسافر ببرد.

12- چگونه مي توان ربايش يا مفقودي اقلام از چمدان خود را گزارش نمود؟
 قبل از ترك فرودگاه ويا محل استرداد چمدان ، اعضاء شركت هواپيمايي ويا پيشخوان خدمات مشتري را پيدا و موضوع ربايش و يا مفقودي اقلام چمدان را گزارش نمايند همچنين ميزان غرامت چمدان گم شده براساس قاعده كلي به ازاء هركيلوگرم برابر با 20$ مي باشد.

13- بارهایی که از طریق پست هوایی ارسال می شوند چه مدت بعد و از چه طریقی قابل تحویل است؟

بلافاصله پس از نشست پرواز و انتقال بار به دفتر خدمات باراز این طریق  قابل تحویل است البته باری که با مسافر ارسال می شود از طریق تسمه های انتقال بار وهماهنگی مسافر تحویل داده می شود .

14- تهیه بلیط در فرودگاه از طریق لیست انتظار چگونه میسر است؟

از یک ساعت و نیم قبل از پرواز می بایست به دفتر لیست انتظار واقع در سالن مراجعه و ثبت نام نمایند.

15- در صورت ابطال پرواز چه باید کرد؟

به دفتر ترافیک واقع در داخل سالن مراجعه کرده تا مهر باطلی بر بلیط زده شود سپس به یکی از دفاتر شرکت مراجعه و هزینه را مسترد می نمایید.

16- عوارض خروجی مسافر چگونه قابل پرداخت است؟

باجه بانک ملی مستقر در ترمینال پروازهای خارجی آماده دریافت عوارض خروجی می باشد.

17- آیا بعد از صدور بلیط می توان مشخصات فردی را تغییر داد؟

نام و نام خانوادگی درج شده به هنگام تهیه بلیط می بایست مطابق با شناسنامه مسافر بوده تا پذیرش مسافر با مشکل مواجه نشود. لازم به ذکر است تغییر نام بعد از صدور بلیط امکان پذیر نبوده و پرداخت هرگونه جریمه به دلیل مغایرت اسمی بر عهده مسافر می باشد.